Krachten bundelen

Volgens Marco Willemse van Kimco Autorecycling, één van de ARN-bedrijven op De Liede, heeft de diversiteit van het terrein een belangrijk voordeel. "Het is zaak dat we als ondernemers de klant zo goed mogelijk helpen. Mochten we een onderdeel zelf niet op voorraad hebben, dan kunnen we gewoon aangeven welke collega het misschien wel heeft. Hergebruik is heel belangrijk, juist bij auto-onderhoud. Het is een manier van werken die niet alleen beter is voor de portemonnee, maar ook voor het milieu. Het is echt zonde als al die nog goede onderdelen in de shredder belanden."

Ondernemers aan het woord

Mensen
Marco Willemse (Kimco Recycling) en
Ko Korthals, autosloper op de Liede sinds 1978.
Mensen

Alles onder handbereik

Tulp Motoren legt zich helemaal toe op de revisie van automotoren. Eigenaar Kamiel Kara: “De Liede is een prettige omgeving om een bedrijf te hebben. We hebben hier alles onder handbereik wat we nodig hebben voor de revisie van motoren. We zijn blij dat we ons werk hier mogen doen. Omdat we kwaliteit leveren voor een geringe prijs komen onze klanten uit het hele land. We hebben niets te klagen!”
Kamiel Kara
(Tulp Motoren)

Specialist in Volkswagen Bus

Getuige de nieuwe hal die Ismet Ucar en zijn zoon Ibo op De Liede hebben gebouwd gaat het ze goed, al sinds 1988 zijn ze gevestigd op De Liede. Hun kracht zit in specialisatie en vakmanschap. "We bieden alle soorten laswerk, van aluminium tot gietijzer. Daarnaast hebben we ons toegelegd op ondermeer de vervanging van distributieriemen van de Volkswagen Bus. Dat is een ingewikkelde klus die bij de dealer veel geld kost. We hebben klanten uit het hele land omdat ze weten dat wij het goed en voordelig doen."
Mensen
 
Ismet en Ibo Ucar
(Autobedrijf Ismet)

De Liede: groots, divers, bereikbaar en veilig

Een interview met Jan Poepjes en Hans Hoole.

Autodemontageterrein De Liede is uniek in omvang en veelzijdigheid. Ondernemers van het eerste uur Jan Poepjes en Hans Hoole praten dan ook met zichtbare trots over het bedrijventerrein. Samen met de andere ondernemers van De Liede zetten ze zich maximaal in om het vermaarde terrein aantrekkelijk te houden.
Mensen
“Op meerdere vlakken is De Liede een bijzonder bedrijventerrein”, steekt Jan Poepjes van wal. Hij is eigenaar van M-eatingpoint, de goed bezochte lunchroom bij de entree van De Liede. De aimabele en goedlachse ondernemer praat vol geestdrift over De Liede: “Van een typische sloperij zijn we uitgegroeid tot een voorbeeldterrein voor autodemontage en recycling. Daarnaast heeft zich rond de demontagebedrijven een grote hoeveelheid gerelateerde bedrijven gevestigd met elk zijn eigen specialisatie in auto-onderhoud.” Hans Hoole, eigenaar van het gelijknamige recyclingbedrijf, vult net zo enthousiast aan: “Op De Liede kun je prima terecht voor vakkundig en voordelig auto-onderhoud. Met de beschikbare onderdelen kan je zelf aan de slag gaan, maar het is ook mogelijk om onderhoud, reparatie of schadeherstel te laten doen door een van de garagebedrijven. Wat dat aangaat is De Liede net een supermarkt.”
Jan Poepjes
(M-eating-point)
Mensen

Prima bereikbaar

Hans Hoole: “We zijn in het hart van de Randstad gevestigd, op een steenworp afstand van Amsterdam en Haarlem. Daardoor hebben we een enorm klantenpotentieel. Veel Amsterdammers op zoek naar betaalbaar auto-onderhoud weten ons inmiddels te vinden.” Jan Poepjes: “Opvallend is dat er ook een aantal aanbieders van nieuwe auto-onderdelen zich op De Liede gevestigd heeft. Sommige onderdelen kun je nu eenmaal beter nieuw dan gebruikt aanschaffen. Ook daarin voorziet De Liede. Zo kan je op één locatie voor al je onderdelen terecht.”
Hans Hoole

Veiligheid prioriteit

Hoole en Poepjes benadrukken hoe belangrijk veiligheid op De Liede is. “Natuurlijk is dit een terrein dat om extra veiligheid vraagt en na zonsondergang goed bewaakt moet worden. Op De Liede laten we zien dat dit door nauwe samenwerking heel goed kan”, aldus Poepjes. “De goede naam die De Liede heeft opgebouwd willen we behouden en blijvend waarmaken. ‘s Nachts wordt de toegang streng bewaakt met onze eigen bemande toegangscontrole”. “Het gros van de ondernemers doet hieraan mee om een gezonde veiligheidssituatie op De Liede te creëren”, legt Hoole uit. “Door hier gezamenlijk aan te werken voorkomen we veel diefstallen en andere ellende.”